Veterinärassistenter

Per-Erik Westöö
Leg. Djursjukskötare

Började med naturbruksgymnasium med hästinriktning för att sedan jobba som hästskötare och ridlärare. Har sedan gått ut Hippologprogrammet 2006. Arbetat i ett par år på Hästsjukhuset i Skara. Varit med i VM i distansritt för young riders. Har tävlat hoppning och dressyr.
Den lediga tiden ägnas gärna till att vara instruktör på gym eller promenera med hunden Wira. Per-Erik är även väldigt förtjust i god mat.

 

Carolina (Lina) Forsberg
Leg. Djursjukskötare

Carolina har tidigare arbetat på Hästsjukhuset i Skara i 9 år. Man hittar henne mestadels på receptionen, går under smeknamnet Lina. Hon tränar travhäst med framgång och har även prövat köra några travlopp samt rida några montélopp. Trots goda resultat inom travet har hon svårt att bestämma sig för vad som är roligast, körning eller ridning? "Lina" gillar att ha många projekt igång samtidigt och bygger gärna hemma. Rider och kör på sin lediga tid och skulle det mot förmodan bli en stund över så går den till någon av husets katter.

Jessica Nilsson
 

Jessica har en stor del av sitt liv ägnat sig åt hästar. Har tidigare arbetat som hästskötare i travstall i 11 år samt extra på Hästsjukhuset i Skara. Då det är tävlingar på Axevalla travbana så finns hon ofta i dopingprovstallet som funktionär. Har även tillsammans med sin sambo en liten hästverksamhet med travhästar hemma på gården.
Utöver hästarna så tillbringar hon gärna sin lediga tid med någon av sina två barn eller står i köket och bakar en god kaka.

Margareta Svanstedt
 

Maggan har arbetat med hästar i hela sitt liv. Arbetar sedan 2018 på Husaby som assistent.

Siw (Siwan) Nordström
Leg. Djursjukskötare

"Siwan" har många års erfarenhet som veterinärassistent. Hon har arbetat i ca 20 år fördelat på ATG kliniken Mantorp, ATG kliniken Bergsåker och på Mälarens Hästklinik. Siwan har erfarenhet av alltifrån poliklinik och röntgen till att ansvara för narkos- och operationsavdelningar, och även lite erfarenhet från travstall. På sin lediga tid tar hon gärna en promenad med sin labrador Selma. Hon gillar skog och mark och plockar gärna en och annan svamp.

Ylva Persson
 

Ylva har strörsta delen av sitt yrkesliv arbetat med travhästar i proffsstall, både i sverige och utomlands. Flera av hästarna hon jobbat med har tävlat med stor framgång. Ylva har gått en 1-årig veterinärassistentutbildning i Norge, denna ledde till ett halvårs arbete på Momarkens Hästklinik innan hon valde att flytta tillbaks till sverige. På fritiden hjälper Ylva sambon med travhäströrelsen hemma på den egna gården och umgås med sina barn.

Elin Dahllöf
 

Elin är fälttävlansryttare och arbetar hos oss sedan 2018.

Josefine Ivehag
 

Josefine gick Naturbruksgymnasium med hästinriktning, därefter jobbade hon som hästskötare inom trav samt som veterinärassistent på Hallands Djursjukhus Bjertorp. Josefine har alltid haft nära till travhästar, hon började som 8-åring att köra ponnytrav, gick därefter över till att rida monté, som nu är det Josefine brinner mest för. Hon har även starthästar hemma och både rider och kör flertalet lopp.

Marie Lindholm
 

Marie har gått Lantbruksskola på Uddetorp och började 1998 att arbeta på djursjukhuset Skara. Ägt hästar sedan 1971 och är amatörtränare som har både hopphästar och travhästar. 

Diana Almgren
 

Diana har gått på Naturbruksgymnasiet på Uddetorp. Hon är även utbildad snickare men har inte arbetat inom den branschen. Hon har ägnat endel tid åt in- och tillridning av hästar. Började arbeta på Husaby hösten 2014 men har sedan varit mammaledig 1,5 år och arbetar nu hos oss igen. 

Linnea Berggren
 

Linnea har gått naturbruksgymnasium med hästinriktning på Nuntorp, läste till djurvårdare på Biologiska Yrkeshögskolan och började arbeta hos oss 2017.

Laura-Kaisa Norén
 

Laura-Kaisa kommer från Finland men har bott i USA i 10 år och arbetat med travhästar. Hon har även kört travlopp i Finland. Fritiden ägnas åt familjen med två barn samt även där finns hästarna som upptar hennes tid. Våren 2016 gick flyttlasset till Sverige och hon började arbeta hos oss.

Yvonne Andersen
Leg. Djursjukskötare

Yvonne har arbetat nästan hela sitt yrkesverksamma liv på Djursjukhuset i Skara och då främst administrativt på receptionen. Hon har börjat sin hästkarriär med travhästar för att sedan arbeta på hästklinik. På fritiden åker hon mer än gärna till solen eller plockar svamp i skogen.

Paulin Oldin
 

Paulin arbetar hos oss som veterinärassistent sedan 2018.

Mathilda Persson
Leg. Djursjukskötare

Mathilda är leg djursjukskötare och arbetar hos oss på hästakuten i Skara.

Elinor Hector
Leg. Djursjukskötare

Elinor är leg djursjukskötare och arbetar hos oss på hästakuten i Skara.

Ulrika Björnsson
 

Ulrika arbetar hos oss som veterinärassistent.

Cecilie Steen
Leg. Djursjukskötare

Cecilie arbetar hos oss som veterinärassistent.