Veterinärer

Henrik Nyberg

Veterinärexamen i Uppsala 1984 och började direkt därefter på Djursjukhuset i Skara, först på smådjursavdelningen för att sedan 1987 övergå till Hästavdelningen. Henrik innehar Certificate Veterinary Radiology som är ett brittiskt certifikat för veterinärer med special kompetens inom bilddiagnostik, röntgen och ultraljud. Med 25 års erfarenhet är det många djurägare och veterinärer runt om i landet som vill ha Henriks hjälp. Henrik har även stor erfarenhet av problemston. Stogynekologi är ett av hans specialistområden. Han driver sedan 20 år Nygårdens Stuteri, en hingst och seminstation med ca 200 ston per säsong. Henrik jobbar därför endast 50 % på Husaby Hästklinik under seminsäsongen.

Karin Näsvall

Veterinärexamen i Uppsala 1997. Specialist inom hästens sjukdomar 2007.
Karin är främst bilddiagnostiker. Hon har särskild kompetens inom bilddiagnostik (röntgen, ultraljud och MRT), då hon genomgått utbildning på Hästsjukhuset i Skara och SLU Uppsala. I sin utbildning har det också ingått vistelse på Animal Health Trust i Newmarket i England samt i USA på University of California i Davis och New Bolton Center i Pennsylvania. Med sin stora kunskap inom bilddiagnostik har hon förutom undersökningar på kliniken även mycket bildavläsningar från veterinärkollegor.
På ledig tid är hon gärna på föräldragården med alla dess shetlandsponnyer eller så vandrar hon gärna i skog och mark samt åker skidor.
Karin är för närvarande tjänstledig
 

Torunn Mehammer

Tog veterinärexamen i Uppsala 2005 och jobbade efter det som distriktsveterinär i Nyköping och på Hästsjukhuset i Skara.
Hon är även utbildad ridlärare i Norge och har hält- och ridbarhetsutredningar som ett av sina specialområden.
Torunn är även mycket intresserad av luftvägsproblem och nedsatt prestation hos hästar.
På fritiden ägnar hon sig åt sin familj samt sin egna häst som hon tränar och tävlar i dressyr.

Anna-Karin Sandberg

Veterinärexamen 1992 i Liverpool, England. Efter avslutade studier arbetade Anna-Karin på Hästsjukhuset i Skara i 5 år.
Efter 1997 bedrev hon sedan egen ambulatorisk hästpraktik. Hästarna är hjärtat i Anna-Karins veterinära verksamhet och hon har i hela sitt liv ägnat sig åt hästarna i form av tränings/tävlingsverksamhet i banhoppning upp till 1,45 samt uppfödning.
Med hennes gedigna bakgrund och stora erfarenhet är en av hennes styrkor just ridbarhetsutredninger men hon är även intresserad av medicinska utredningar, tex magproblem samt hudproblem. Fritiden ägnas åt familjen och den egna gården med alla dess djur.

Kristin Larsson

Veterinärexamen i Uppsala 2005. Specialist inom hästens sjukdomar 2011. Efter examen arbetade Kristin ett år som distriktsveterinär i Stenungsund-Lilla Edet. Därefter följde arbete inom ATG Hästklinikerna AB, först i Skara 6 månader och sedan på Åby i 5 år.
Intresseområden är hältutredningar/ridbarhetsutredningar på både rid- och travhästar samt kirurgi. Fritiden ägnas åt familjen samt den egna hästen.

 

Ylva Nelson

Veterinärexamen i Uppsala 2004. Arbetade under de första åren på Vara Veterinärstation med blandad stordjurspraktik. Därefter var hon fyra år inom ATG Hästklinikerna och ett år på Hallandsdjursjukhus (Vaggeryd och Bjertorp). Ylva har även varit landslagsveterinär i distansritt under ett par år.
Ylva är bilddiagnostiker och kan hjälpa dig framförallt med ultraljudsundersäkningar samt att läsa röntgenbilder, men hon gör även endel hältutredningar och har gått SLU´s samtliga 3 steg i specialutbildning för tänder. Fritiden ägnar Ylva åt sin hund Pepsie och häst.
 

Carolin Ulander

Carolin tog veterinärexamen i Köpenhamn 2008. Jobbade därefter som klinikveterinär på Stenestad Hästklinik, Ugglarps Gård hästklinik och senast på Hallands Djursjukhus Bjertorp. Hon har även påbörjat specialist utbildning inom hästens sjukdomar.
Carolins intresseområden är ortopediutredningar på både trav- och ridhästar, samt utredningar av luftvägsproblem samt prestationsnedsättning. Fritiden ägnas åt familjen, friluftsliv och träning. Hästarna har funnits med sedan tidig ålder, från början ridhästar för att sedan gå över mer och mer till travhästar. Innan veterinärstudierna arbetade Carolin som veterinärassistent på Skara Hästsjukhus och som hästskötare inom travet i både Sverige och Italien.
 

Ragnhild Hansen

Veterinärexamen i Budapest 2002. Specialist-kompitens inom hästens sjukdomar 2012. De första tre åren efter examen jobbade Ragnhild i Norge på veterinärpraktik med både små- och stordjur. Sedan 2006 har hon jobbat i Sverige på olika hästkliniker, bla Strömsholm och olika ATG kliniker, sedan 2007 var basen Umeå med filialklinikerna Solänget samt Skellefteå. Sedan april 2013 jobbar Ragnhild hos oss.
Ragnhilds intresseområden är ortopedi, medicin samt hästtandvård, hon är examinerad hästodontolog (hästtanvård) vid SLU. Fritiden har ägnats åt hästar, började med ridhästar i tonåren men gick sedan över till travhästar som hon själv tränat och tävlat. Andra intressen är även fjällvandring och skidåkning.
 

Elin Hedin

Veterinärexamen i Uppsala 2014. Elin har tidigare jobbat som utbildningsveterinär hos oss samt som distriktsveterinär i Jämtland. Elin är uppvuxen på landet utanför Uppsala och har haft egna hästar större delen av livet. Hon har också jobbat med hopphästar i Italien och som ridlärare i Texas, USA. Elin är dels utredande veterinär men även bilddiagnostiker inom röntgen och ultraljud. 
Elins intresseområden innefattar allt från hält- och ridbarhetsproblem till internmedicin och bilddiagnostik. Ett specialintresse är metabola rubbningar hos hästen, såsom Ekvint metabolt syndrom.
Fritiden ägnas åt träning samt den egna hästen.

 

Elin Salling

Elin tog veterinärexamen i Köpenhamn 2012. Har efter det jobbat dels på hästklinik i Holland, på Söderåsens Hästklinik samt på Skara Djursjukhus. Elin är främst intresserad av ortopedi samt medicinska utredningar. Elin finns tillgänglig både på Husaby Hästklinik, Bjertorp Hästklinik och på Hästakuten i Skara.
Elin älskar adrenalinkickar samt att resa. Hon är även hästägare och är mycket på hästryggen i skog och mark.

 

Laura Hirvinen

Veterinärexamen 2004 i Helsingfors, Diplomate ACVS specialist inom kirurgi 2009 Ohio State University. Har arbetat som kirurg på specialisthästsjukhuset Strömsholm 2009-2015. Arbetar idag som konsult hos oss samt driver egen praktik. Laura brinner för kirurgi men arbetar också mycket gärna med sporthästar, ortopediska utredningar och ridbarhetsproblematik.

 

Diana Mandy Chong

Veterinärexamen i Oslo 2015. Strax efter flyttade Diana till Sverige och arbetade ett år som utbildningsveterinär på Mälarens Hästklinik innan hon fullföljde ett Internship med fördjupning inom ortopedi, anestesi, akutsjukvård och internmedicin.
Diana är från Norge och har ridit och arbetat med hästar hela livet. Hon har tävlat dressyr och hoppning samt arbetat med dopingkontroller. Som student hade hon som en del av sin veterinärutbildning praktikplats på flera stora hästkliniker i Californien, Texas, Florida och London.
Dianas största intresseområden är hält- och ridbarhetsproblem samt kolikhästar. Fritiden ägnas åt hennes gamla hopphäst som självklart är med hit i flytten från Norge.

 

Anna Hellander Edman

Veterinärexamen i Uppsala 1987. Specialist inom hästens sjukdomar 1999. Anna har vidareutbildat sig inom ögonsjukdomar på häst och har bl.a. ESAVS (European School for Avanced Veterinary Studies) utbildningar i Ophtalmology 1999-2000 och Ophthalmic Surgery 2002. Är främst vår ögonexpert och har även forskat på behandling av hornhinneskador på häst. Anna och maken föder upp travhästar och en uppfödning vann Stochampionatet 2015 på Axevalla Travbana.

 

Inge Durie

Inge tog veterinärexamen i Belgien 2006. Efter veterinärexamen läste hon till specialist inom internmedicin på Ghent University i Merelbeke  Belgien. 2011 blev hon Europeisk specialist i internmedicin på häst, så kallad ECEIM (European college of equine internal medicine) diplomate. Mellan 2011 och 2017 har hon jobbat som internmedicin specialist på Evidensia Specialisthästsjukhuset i StrömsholmSedan oktober 2017 driver hon företaget Vetspecialist som erbjuder konsult tjänster inom internmedicin häst. Idag jobbar hon även på Husaby hästakut 2 dagar i veckan. Hennes intresseområden är kardiologi, neurologi, urologi och gastroenterologi. Fritiden ägnas åt familjen.

 

Bengt Ronéus

Bengt Ronéus är en av Sveriges mest välmeriterade hästkirurger. Han blev den första svenska veterinären att erhålla europeisk specialistkompetens med diplomatstatus (ECVS) inom kirurgi. Har arbetat många år på hästklinikerna vid SLU och ATG för att sedan vara med och starta Mälarens Hästklinik som han drev mellan 1996-2012. Bengt är idag en konsultkirurg vid flera hästkliniker i Skandinavien. Han bor idag på en gård och ägnar gärna fritiden åt jakt, fiske, golf och resor.

Moa Gustavsson

Leg veterinär sedan 2018.

Charlotta Kronander

Charlotta Kronander arbetar hos oss som veterinär sedan 2018.