Kirurgi hos Husaby Hästakut i Skara

Laura Hirvinen

Har jobbat som veterinär i över tio år på olika hästsjukhus i USA, Sverige och Finland. Flyttade till Sverige 2009 och jobbade mellan 2009 - 2015 på Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm, den senaste tiden som överveterinär i kirurgi. Har under tiden på Evidensia även jobbat som konsult på många olika kliniker runt om i Sverige.
Laura genomförde en specialistutbildning inom hästkirurgi vid The Ohio State University mellan 2006-2009 och är den enda i Sverige med titeln Diplomate of American College of Veterinary Surgeons (DiplACVS). Fick i USA möjligheten att jobba och lära från världsledande kirurger, anestesiologer, internmedicinare och intesivvårdsspecialister inom häst.  Det var riktigt tuffa år men det gav också en unik kompetens inom hästkirurgi samt enorm klinisk erfarenhet inom hästmedicinens olika grenar.

 

Bengt Roneus

Bengt är en av de mest välmeriterade kirurgerna i Sverige. Han har jobbat som veterinär sedan 80-talet och är den första svenska veterinären att erhålla europeisk specialistkompetens med diplomatstatus (ECVS) inom kirurgi. Bengt har jobbat många år vid SLU och ATG, 1996 startade han Mälarens Hästklinik tillsammans med några veterinärkollegor. Där arbetade han kvar till 2012, idag är han en uppskattad konsultkirurg vid flera kliniker i Skandinavien. Med över 30 års erfarenhet av artroskopier på häst står Bengt i en klass för sig!

För dig som ska operera din häst